Iskren CV

Ovo bi trebalo da bude sasvim normalan CV.

Na žalost, niko normalan ga ne bi poslao poslodavcu.
Ako ste već u situaciji da šaljete CV onda očekujte da poslodavac traži roba, njega interesuje samo profit i zabole ga za vas.
Ako ste već u situaciji da šaljete CV budite sigurni da posao za koji konkurišete i nije nešto, inače bi firma već našla nekog bez konkursa.
Ako ste već u situaciji da šaljete CV i ako se u startu ovako postavite izbećićete razočarenje kad shvatite da je i vaš poslodavac takav, a ogromna većina upravo jeste.

Iskren CV

Potpuno sam nespreman za rad pod pritiskom, kao i prekovremeni rad, osim ako nije pošteno plaćeno, ne dozvoljavam da me neko iskorišćava ili da se iživljava na meni.

Iskreno me zabole za ciljeve Vaše kompanije ako platom ne mogu da pokrijem svoje tekuće troškove, plus da mi ostane za malo garderobu, knjige, putovanja, izlaske, sport i provod, što spada u normalan život, a ne u luksuz.

Funkcionišem po principu koliko-para-toliko-muzike.

Takođe, uopšte me ne zanim što ste u problemima, jer ja ne sudelujem u dobiti u Vašoj kompaniji, već radim za platu, i očekujem da izvršavate ugovorom i zakonom predvidjene obaveze, i to na vreme, kao i da poštujete praznike i godišnji odmor. Baš kao što od mene tražite da ja izvršavam svoje obaveze i da budem na poslu radnim danom.
Pa naravno da ću Vas napustiti čim nađem nešto bolje.

Da ponovim – ja radim za platu, Vi za dobit.

Komunukativan sa pristojnim i ljubaznim svetom, za drkadžije imam kratak fitilj.
Psujem na nekoliko svetskih jezika, ali ozbiljnu prepisku i razgovor vodim samo na srpskom i engleskom, i ne proseravajte se sa multinacionalnim korporativnim tipom, jet vam je i ovo previše.
Studirao sam 100 godina, ali smatram da je uspeh što sam uopšte završio bilo šta u ovoj zemlji, ovakvoj kakva je.
Usavršavam se stalno i bez Vas jer sam radoznao i mislim da život ima smisla i bez umiranja na poslu.
Reagujem amo na pozitivnu stimulaciju. Ne gušite me sa testitranjima i timbilding budalaštinama.
Ako se već proseravate sa tim zapadnjačkim forama, onda ponudite i zapadnjačku platu i uslove rada.

Šta neznam naučiću – nisam debil.

I da, postoje stvari koje bih u životu radio iz čistog entuzijazma, besplatno, ali žalim što Vas moram obavestiti da to nije posao koji Vi nudite.

Potpis:

____________

 

No Comments

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *